Haber

Putin: Ukrayna krizi müzakerelerle çözülmeli

Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin, Ukrayna krizinin çözümü için müzakerelerin yürütülmesi gerektiğini belirterek, “Çatışma, ABD ve NATO’nun Rusya’nın güvenliğine tehdit oluşturması ve herkes için eşit güvenlik konularında müzakere etmeyi reddetmesi üzerine kuruludur. Rusya dahil. Ukrayna veya daha doğrusu mevcut Ukrayna rejimi. O da müzakere etmeyi reddediyor.” söz konusu.

Putin, St.Petersburg’da düzenlenen Rusya-Afrika Zirvesi kapsamında Afrika ülkeleri liderlerinin bir araya geldiği toplantıda konuştu.

Ukrayna krizinin çözümünde müzakerelerin önemine işaret eden Putin, “Bütün sorunlar müzakere yoluyla çözülmeli ama sorun şu ki, bizimle müzakere etmeyi reddediyorlar” dedi. ifadesini kullandı.

Putin, Ukrayna savaşının Rusya’nın güvenliğine yönelik tehditler nedeniyle çıktığını belirterek, şunları söyledi:

“Çatışma, ABD ve NATO’nun Rusya’nın güvenliğine yönelik tehditler yaratmasına dayanıyor ve Rusya dahil herkes için eşit güvenlik konularında müzakere etmeyi reddediyorlar. Ukrayna veya daha doğrusu mevcut Ukrayna rejimi de müzakere etmeyi reddediyor. Resmi olarak duyurdular. Ukrayna cumhurbaşkanı bu konudaki görüşmeleri yasakladı. kararnameyi imzaladı.

kartepehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu