Haber

Vatan Partisi Baltalık, “Vatandaşın alım gücü artırılmalı”

Ülke Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, alım gücünü artırmadan verilen asgari fiyat artışının başarılı olmadığını söyledi.

Yılbaşı için asgari fiyat artışına ilişkin açıklama yapan Baltalık, “Vatandaşımızın alım gücü her geçen gün düşerken ve vatandaş pahalılığın altında ezilirken biz toz pembe masaları dinlemeye devam ediyoruz. Sadece bir yılda her kaleme yüzde 300’ün üzerinde zam yapılan ülkemizde asgari ücretin yüzde 54’ü ödeniyor. ekonomi ve refahın yokluğundan bahsetmek zordur. Enflasyonun hissedildiği ülkemizde refah seviyesi ve alım gücü yüksek bir ekonomiden bahsetmek mümkün değil. Hiçbir vatandaşımızı umutlandırmayan, kimseyi sevindirmeyen taban fiyat açıklaması da işte bu pembe tablolardan biridir” dedi.

Vatandaşın hayat pahalılığı sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirten Baltalık, “Vatandaşımızın alım gücü yükseltilmeden açıklanan her asgari fiyat, hayat pahalılığına dur demeden, olmadan yaşıyoruz. yargı bağımsızlığının sağlanması, demokratik hukuk ve devlet kurallarının yerine getirilmesi vatandaşın alım gücünü artırmaz. Asıl sorun tabii ki hiperenflasyonist bir sarmala girmiş olmamızdır” dedi. – KIRŞEHİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu