Haber

ABD’deki 11 Eylül Saldırılarında 2 Kişinin Daha Kimliği Belirlendi

ABD’de 11 Eylül 2001’de düzenlenen terör saldırılarında hayatını kaybeden iki kişinin daha kimlikleri belirlendi.

SKY News’in haberine göre New York City yetkilileri, saldırıda ölen bir erkek ve bir kadının kimliklerinin belirlendiğini duyurdu.

Yaklaşık 3 bin kişinin ölümüne neden olan ülke tarihinin en büyük terör saldırısının 22. yıl dönümüne iki gün kala kimlikleri tespit edilen 2 kişinin cenazeleri ailelerine teslim edildi.

Kentin başhekimi Dr. Jason Graham, cenazelerin iadesi konusunda “ciddi taahhütlerini” yerine getirmeye kararlı olduklarını belirtti.

Graham, “Ülkemizin tarihindeki en büyük ve en karmaşık adli soruşturmayla karşı karşıya olduğumuz şu günlerde, bu sözü yerine getirmek için bilimdeki en son gelişmeleri kullanma misyonumuzda kararlıyız” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Saldırıda şu ana kadar hayatını kaybeden 1649 kişinin kimlik tespiti DNA testiyle yapıldı.

Öte yandan baskında hayatını kaybeden ve kimlikleri henüz belirlenemeyen 1.000’den fazla mağdurun bulunduğu ve bunların kalıntılarının Dünya Ticaret Merkezi’ndeki Ulusal 11 Eylül Anıtı ve Müzesi’nde muhafaza edildiği kaydedildi.

ABD’de 11 Eylül 2001’de düzenlenen terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin yakınları ve mağdurların açtığı davaların birçoğu henüz sonuçlanmazken, saldırılara ilişkin birçok soru yanıt bekliyor.

pazarlarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu